Sarudi Detti vagyok. ThetaHealing® Certificate of Practitioner Executive Business & Life Coach

Pszichológus elött, után. 

Mi a coaching?

 

A coaching közted és a coach között létrejövő partneri együttműködés, egy olyan célorientált, gondolatébresztő, provokatív és kreatív folyamat, amely arra inspirál Téged, hogy szakmai és személyes szempontok alapján a legtöbbet hozd ki magadból, azaz fejleszd magadat.

Sarudi Detti. Coach. A coaching közted és a coach között létrejövő partneri együttműködés, egy olyan célorientált, gondolatébresztő, provokatív és kreatív folyamat, amely arra inspirál Téged, hog. Pszichológus

A coaching ...

 
Nem terápia. A terápia a pszichés problémákkal foglalkozik, általában a múltra helyezi a hangsúlyt és a „miértek” érdeklik.
A coaching, ezzel szemben, egy előre irányuló folyamat, mely egy egészséges, teljes személyiséget tekint ügyfélnek, akinek az életében apróbb problémák várnak megoldásra.
A coaching a „miértek” helyett a „hogyanra” keresi a választ, azaz nem a múlt feldolgozására összpontosít, hanem a jelenre koncentrál, miközben a jövőt építi.

Nem tanácsadás. A coaching nem ad konkrét tanácsot egy megoldandó problémára, hanem az ügyfél saját képességeit, készségeit hívja elő és az ügyfél maga oldja meg.  A coach segít az ehhez szükséges készségek, gondolatok, ötletek felszínre hozásában és tudatosításában azért, hogy a legközelebbi hasonló probléma már önállóan megoldható legyen.

Nem baráti beszélgetés. Hanem egy strukturált beszélgetés. Megoldási alternatívákat tár fel, kijelöli az irányt, az ügyfél döntést hoz, akcióterv készül és kezdődhet a gyakorlatba ültetés.
Mint minden ember, Te is képes vagy az élethosszig tartó fejlődésre, amit mi a coachinggal tudunk leginkább támogatni. 

Saját erőforrásaidat felhasználva egy előremutató megoldásért és az általad meghatározott célok eléréséért dolgozunk. Mérhető eredményeket érhetsz el, melyek mind saját, mind környezeted működését pozitívan befolyásolhatják.

Coaching = támogatás 

A coaching a jelenből indul ki és a jövőre fókuszál, felkutatja a lehetséges megoldásokat, új nézőpontokat adhat, meghívva arra, hogy feszegesd a komfortzónád határait. A coach rámutat a mondataid között megbúvó mögöttes tartalmakra, esetleges ellentmondásokra.

 

Tükröt tart, melyben tisztán láthatod működésed.


Mindehhez bizalmi légkör kialakítására törekszik, mert fejlődésed így jöhet létre. A coach abban támogat, hogy felfedezd a különböző lehetőségeidet és a céljaid megvalósulásához szükséges legjobb megoldásaidat.

Keressen engem!

A coaching folyamatod egy úgynevezett nulladik találkozással kezdődik, ahol megismerkedsz leendő coachoddal. VELEM!

KERESS ENGEM

 • Vezetői kompetenciák fejlesztése
 • Delegálás
 • Érzelmi intelligencia növelése
 • Motiváció 
 • Új pozícióba váltás
 • Karriertervezés
 • Kommunikáció javítása
 • Konfliktuskezelé
 • Stresszkezelés
 • Asszertivitás
 • Önismeret
 • Önbizalom növelése
 • Időgazdálkodás
 • Munka-magánélet egyensúly megteremtése
 • Kiégés elkerülése, felismerése, kezelése

4 lényeges különbség a csoportos és a team coaching között


Napról napra nő azok száma, akik tudatosan akarnak tenni céljaik eléréséért. 
Vannak, akik ezt egyéni coaching segítségével, és vannak, akik csoportos, vagy team coachingban szeretnék elérni.

 

Különbség a csoportos és team coaching között!


Csoportos coachingban:
A csoportos coaching tagjai nem azonos intézményből jönnek, nem közvetlen kollégái egymásnak. 
A folyamat fókuszában az egyén személyes elakadása, a közös gondolkodás megtalálása, vagy egy adott probléma, témája áll. 
A találkozók során a csapattagok felváltva kerülnek a témagazda, vagy problémagazda szerepbe, miközben a többi csapattag mindent megtesz annak érdekében, hogy a témagazda megoldást találjon saját helyzetére és akciótervezéssel hagyja el a folyamatot.
A csoport coachigban az ülések száma minimum megegyezik a résztvevők számával, hiszen mindenki nehézségére időt kell szánni. Valamint szükség van plusz két alkalomra elsőként az ismerkedésre, a csoport szabályok megbeszélésére, illetve a  folyamat zárására.
Team coachingban:
A team coaching tagjai közvetlen munkatársai egymásnak. A mindennapi közös munkavégzés által ismerik egymást. 
Mindig van konkrét, szakmai célja, pl. nem tud hatékonyan, konfliktus mentesen dolgozni a munkacsoport, (Sportban egy csapat) nyomasztó a légkör, elviselhetetlen belső feszültségek feszítik a tagokat, szinte képtelenek együtt dolgozni a vezetőikkel, rossz a kommunikáció stb. 
A folyamat két különféle módon működhet: a csoport vezetője nélkül (státuszhomogén team), vagy a vezető bevonásával (hierarchikusan tagolt team).
Ez csoportdinamikái szempontból jelentős különbség.

A folyamat időtartama a megbízó és a coach közötti megbeszélésen alakul ki. 
Sarudi Detti 

ThetaHealing® Certificate of Practitioner Executive Business & Life Coach. Pszichológus vagy Kineziológus elött, után
2370. Dabas. Dinnyés Lajos utca
+36 (20) 336 7878
Adatvédelmi irányelvek
Amennyiben az oldal működésével, tartalmával lenne észrevételed, kérlek jelezd a marketing szakembernek ide kattintva